Plads til fællesskab

Idéudvikling i Lysabild

Vil du være med til at drømme? Og have indflydelse på vores grønne områder?

På Landsbymarkedet d. 11. september 2021 kom der allerede nogle gode forslag – blandt andet:

• Kæmpe store insekthoteller

• Hundeplads – agilitybane

• Offentlig tilgængelig præstegårdshave

• Sct. Hans arrangement

• Shelterområde med bålplads. Kan bruges af lokale og cykelturister

• Styrketræning – hegnet kunne indgå og placeres i nærheden af klubhuset

Hundeskov, sheltere og minigolf til Lysabild

– var blot nogle af de gode idéer der blev udviklet ved borgermødet torsdag d. 28. oktober 2021, lige efter den første fællesspisning i Åben Skole. Det var styregruppen for projektet ”Plads til fællesskab”, der havde indkaldt borgerne i Lysabild til møde. Gennem en idé-stafet blev i forvejen gode idéer videreudviklet til noget mere omfattende projekter. Udgangspunktet i ”Plads til fællesskab” er, hvordan vi kan gøre nogle grønne områder i Lysabild, der ikke bliver udnyttet ret meget i dag, attraktive for både lokale borgere og turister.

Der blev nedfældet rigtig mange gode idéer på papir, som fx en minigolfbane, hvor banerne skulle afspejle seværdigheder fra lokalområdet, med tilhørende QR-koder så man kunne hente mere information om emnet på sin mobil. Et andet forslag lød på en bålplads, med sheltere og grillhytter, hvor man også kunne afholde Sankt Hans fest. Et stort ønske fra mange hundeejere var også en hundeskov, hvor man kan mødes og lade hundene løbe frit rundt.

Men det var ikke kun de grønne områder der blev udviklet på. Forslag som fx at åbne klubhuset mere op for at afholde private arrangementer, kom også på bordet. Den tomme præstegård kan også udnyttes bedre til fx julestue. Præstegårdshaven kunne åbnes op ud mod Lysabildgade, hvor den gamle teaterscene frigøres for krat, og igen komme i brug til sommer arrangementer. Badebro og slæbested ved Pøl eller Saruphav var også én af de rigtig gode idéer. Genåbning af købmandsbutikken, flere bord-bænke sæt langs cykelstierne og udendørs opslagstavler, med information til borgere og turister, var også nogle af de mange fremragende forslag der kom frem under mødet.

Men lige nu er det alt sammen drømme. For at nogle af disse drømme kan føres ud i virkeligheden, skal der midler til, og det kræver noget fodarbejde. Styregruppen har nu en masse at arbejde videre med. I starten af det nye år vil de melde ud, hvad det næste skridt kommer til at være. 

Følg med i LokalBladet og her på denne side, hvor der løbende kommer opdateringer om projekterne. 

Hvis du har spørgsmål eller flere gode idéer, så tøv ikke med at kontakte styregruppen, som betår af:

Karin Danielsen karin-danielsen@hotmail.com
Rikke Dahl rikkes1968@hotmail.com
Annette Klüver Andersen annettekluver@mac.com
Michele Abreu michele@abreu-nissen.dk
Heidi Jensen heidi6470@hotmail.com

Billeder fra Borgermødet torsdag d. 28. oktober 2021