Natur

Som billederne antyder, er der fantastisk natur i området. Sognet ligger omkranset af Lillebælt til den ene side og Kegnæs Hav til den anden side. Her er god landbrugsjord, skønne strande og eng-arealer. Og i nabolaget har vi Nørreskoven, som er en perle blandt Danmarks skove.

 

Én af de store cykelruter i Danmark krydser gennem sognet via Lysabild, Sarup og Mommark. I Høruphav starter Gendarmstien, som snor sig langs kysten og Flensborg Fjord hele vejen til Kruså. Og hvis man er lystfisker, er det en offentlig hemmelighed, at Pøls Rev er et rigtig godt sted at fiske.

 

I Mommark og Høruphav er der lystbådhavne, og hvis du er til windsurfing, er Kegnæs Hav ved Drejet (på vej til Kegnæs) det helt rigtige sted at sejle. Ved Drejet ligger også områdets bedste badestrand, Kærneland.

 

Een af landsbyrådets arbejdsgrupper har medvirket til en ny sti langs østkysten på Sydals. Stien er lavet som en del af et EU-projekt og forlænger Alsstien helt om til Kegnæs Ende. Stien fra Mommark til Drejet blev indviet i april 2008. I efteråret 2008 blev stien på Kegnæs indviet.