Erhverv

Landbrug, handel, håndværk og turisme er de typiske erhverv i Lysabild Sogn. Men der bor også mange, der hver dag pendler til de store industri- og elektronikvirksomheder, som Sønderborg-området er så rig på.

Landbruget og tilhørende erhverv er traditionelt dominerende, men turisme er også blevet en faktor i økonomien i området. Sydals er det turistområde, der har næst-flest ferieboliger i Sønderjylland.

 

Turister 
Og der bliver endnu flere ferieboliger. Der er udstykket nye sommerhusgrunde bl.a. ved Skovmose og på Kegnæs. I 2005 åbnede forlystelses parken Danfoss Universe i Nordborg, som er blevet et stort besøgsmål. I 2013 skiftede parken navn til Universe og bliver konstant udbygget. Men der er også masser af andre oplevelser for en ferierende familie.

 

Infrastruktur 
Fra Sønderborg Lufthavn er der hyppige forbindelser til København og udlandet, ligesom der er 2-timesdrift mod Århus og København med toget fra Sønderborg Station. I April 2012 blev Sønderborg Motorvejen indviet, så man nu kan køre direkte på motorvejen fra Alsundbroen. Der er også et par vigtige færgeruter – fra Fynshav mod Søby (Ærø) og Fynshav mod Bøjden(Fyn).  

 

Job og bosætning 
Lysabild Sogn er stedet at bosætte sig, hvis man leder efter ro og idyl med mulighed for at nå byen hurtigt. Husene er til at komme i nærheden af for penge. Du kan også bygge nyt. Der er aktive landsbymiljøer og busserne kører også på Sydals. Og endelig er der mange jobmuligheder i Sønderborgområdet – også for ægtefællen.